Суд заочно арештував Бахматюка у справі ВіЕйБі Банку

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував кінцевого власника VAB Банку Олега Бахматюка, який перебуває за межами України.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора щодо підозрюваного, який у період з 04.10.2014 по 13.10.2014 здійснював фактичний контроль та керівництво діяльністю ПАТ «ВіЕйБі Банк», – йдеться в повідомленні Апеляційної палати ВАКС.

За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак оскільки сьогодні Бахматюк знаходиться за межами України, суд постановив, що після його затримання не пізніше ніж через 48 годин з його участю буде розглянуто питання про застосування запобіжного заходу.

Рішення набуло законної сили і оскарженню не підлягає.

Це рішення дозволяє Інтерполу розпочати розшук Бахматюка.

Сам Бахматюк вважає рішення ВАКС незаконним і упередженим та звинуватив у втручанні в справу директора НАБУ Артема Ситника.

Раніше ВАКС відмовився заарештовувати Бахматюка заочно.

Заборгованість двох банків Бахматюка – «ВіЕйБі Банку» та банку «Фінансова ініціатива» – за кредитами рефінансування перед НБУ становить 10,6 млрд грн.

11 березня НБУ повідомив, що підконтрольне Бахматюку підприємство «Київська птахофабрика» не виконує рішення суду та перешкоджає стягненню заставного майна, кошти від продажу якого мають піти на погашення боргу банку «Фінансова Ініціатива» за кредитом рефінансування на 2 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *