Суддя Ілля Лонський буде утримуватися під вартою з дозволу ВРП

Суддя Ілля Лонський буде утримуватися під вартою з дозволу ВРП

Сьогодні, 10 серпня 2023 року, Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Приморського райсуду м. Одеси Іллі Лонського.

Рішення прийнято за результатом розгляду подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Вища рада правосуддя».

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 369, частиною 2 статті 190 КК України Кримінального кодексу України, а саме у замаху на надання неправомірної вигоди іншій судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману судді Приморського районного суду м. Одеси, за що передбачається покарання на строк від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вища рада правосуддя урахувала наявність обґрунтованої підозри у вчиненні суддею Лонським І. В. кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, здійснювати незаконний вплив на свідків, перешкоджати іншим чином у кримінальному провадженні.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою.

Розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу, зокрема у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчим суддею, судом.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *