Суддя Щебуняєва повідомила про тиск, її сину зламали пошту

Суддя Шевченківського суду Києва Лідія Щебуняєва повідомила про втручання у Вищу раду правосуддя.

20 грудня суддя розглядала клопотання слідчого Головного слідчого управління Нацполіції Києва про зміну запобіжного заходу. Слідчий просив змінити запобіжний колишньому народному депутату від Партії регіонів Василю Полякову з особистого зобов’язання на цілодобовий домашній арешт. Поляков також відомий як співвласник групи компаній «АІС» і йому інкримінується пособництво в заволодінні кредитними коштами АТ «УкрСиббанк» в сумі 1,14 млрд грн.

У серпні і жовтні 2019 суд вже двічі визначав Полякову найбільш м’який запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Крім того, суд не зобов’язував його здавати паспорти для виїзду за кордон.

20 грудня за дві години до засідання на особистий телефон судді начебто подзвонив невідомий чоловік і пригрозив, що коли вона не задовольнить клопотання про цілодобовий домашній арешт, то її та родину чекають неприємності і «великі» проблеми. Після цього суддя побачила повідомлення у Viber із пропозицією ознайомитися з листом в електронній пошті з приводу майбутнього судового засідання.

Безпосередньо перед засіданням Щебуняєвій, з її слів, також зателефонував син і повідомив, що йому дзвонила особа, представляючись «кореспондентом» телеканалу і запитувала, чи він син судді, чи знає щось про запобіжний для Полякова, цікавилась його ставлення до такого клопотання. Вранці того дня син судді виявив, що його електронну пошту зламали.

Як видно із реєстру, суддя Щебуняєва у клопотанні слідчого відмовила і продовжила підозрюваному особисте зобов’язання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *