Суддю обвинувачено у корупційному злочині

До Антикорупційного суду прокурор САП скерував обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення судді Турківського районного суду Львівської області у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди.

У грудні 2018 року прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Львівській області викрили суддю на отриманні 1 тис. євро неправомірної вигоди.

Кошти він вимагав від громадянина за непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Частину обумовлених коштів, а саме – 400 Євро, було виявлено у служителя Феміди одразу після вчинення злочину. Іншу частину у розмірі 600 Євро – за місцем його проживання.

26 червня 2019 року детективами НАБУ завершено досудове розслідування та 27 червня 2019 року матеріали кримінального провадження було відкрито стороні обвинувачення.

Тривалий час суддя не ознайомлювався з матеріалами справи. Крім того, він ухилявся від участі у судових засіданнях з розгляду клопотання про встановлення строків для такого ознайомлення.

Лише 30 вересня 2019 року такий строк було встановлено.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті за ч.3 ст.368 КК України.

Важливо: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, підкреслила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *