Святаша оголосили в розшук

Міністерство внутрішніх справ оголосило колишнього народного депутата Дмитра Святаша в розшук у справі розкрадання понад 1 млрд грн УкрСиббанку та недекларування понад $1 млн кредитів.

Інформація про розшук Святаша розміщена в розділі «Особи, які переховуються від органів влади» з позначкою про дату його зникнення 8 листопада 2019 рік на сайті МВС.

Святаш звинувачується за ч. 1 ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації), запобіжний захід до нього не застосовувався.

Нагадаємо, 8 жовтня прокуратура Києва повідомила про підозру ексдепутату Святашу у рамках кримінальної справи по заволодінню понад 1 млрд грн УкрСиббанку.

Слідство встановило, що екс-парламентарій протягом 2008 – 2018 років, у змові з посадовими особами групи компаній “АІС”, шахрайським шляхом заволодів грошима, отриманими від Укрсиббанку в якості кредитів.

9 жовтня Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру Святошу через незадекларування понад $1 млн кредитів.

Екснардеп не вказав в електронних деклараціях за 2015 і 2016 роки факт наявності у нього фінансових зобов’язань перед УкрСиббанком. Зокрема, у декларації за 2015 р. не вказані суми $149,97 тис. і 149,66 тис. євро, у декларації за 2016 р. – $467,51 тис. і 450,36 тис. євро.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *