Таксиста засудили за пособництво у хабарництві київському прокурору

Шевченківський районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості.

Про це повідомляє  «Судовий репортер»  з посиланням на вирок від 23 червня.

Слідчий відділ Києво-Святошинського ВП ГУНП в Київській області за процесуального керівництва Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області розслідував справу про шахрайське заволодіння автомобілем.

На початку 2019 року потерпілий власник машин познайомився з прокурором Київської області і пожалівся на бездіяльність слідчих та прокурорів справі, а саме неповернення йому автівки.

Прокуратура Київської області є вищестоящою щодо Києво-Святошинської місцевої прокуратури. Відтак прокурор повідомив потерпілому, що має знайомих у місцевій прокуратурі, які на його прохання арештують машину, визнають речовим доказом і віддадуть власнику на відповідальне зберігання. За такі послуги прокурор хотів 5 тисяч доларів і щоб не бути викритим залучив до їх одержання знайомого, який працює таксистом.

Гроші передавалися в Києві біля Мадокнальдса, по вул. Борщагівська, 2б. 2 тисячі доларів до повернення машини і 3 тисячі – після.

Матеріали щодо прокурора виділено в окреме провадження.

Дії таксиста кваліфіковано як пособництво в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Чоловік уклав угоду про визнання винуватості і заплатить 25 500 грн штрафу. Крім того, засуджений мусить протягом 6 місяців компенсувати шкоду шляхом внесення на рахунок Державної казначейської служби 1000 доларів США в гривневому еквіваленті.

Щодо потерпілого, то його машину продали, коли він у 2011-2014 перебував у СІЗО. Від імені потерпілого було виготовлено довіреність у київського нотаріуса Перевертуна, який часто згадувався у ЗМІ в історіях про реєстрацію довіреностей без наявності осіб – довірителів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *