Топ-10 корисних мобільних додатків для юристів

Успішне виконання юристами своїх завдань передбачає цілу низку особистих якостей, знань та навичок. А крім того, ще й ряд допоміжних механізмів, програм та мобільних додатків, які зроблять постановку завдань, прийняття рішень та реагування на проблеми, що виникають, більш оперативними.

Сьогодні мова піде про мобільні додатки, адже не завжди є можливість зайти у мережу Інтернет з комп’ютера, а ситуація вимагає негайної реакції та дій.

Якомога швидше знайти потрібну статтю закону, судову практику, організувати свої справи, знайти інформацію в реєстрі, поставити завдання своїм колегам і т.д., — тільки мала частина тих можливостей, які стануть доступнішими з допомогою мобільних додатків.

1. Судові засідання та реєстр

За допомогою цього додатку ви можете отримати доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень. Крім того, у ньому є опція пошуку конкретних справ і документів, а також ви можете одержувати повідомлення та оповіщення про призначені до розгляду судові засідання.

Завантажити: Android

2. Право України

Мобільний додаток від ЛІГА: ЗАКОН, який зібрав в собі нормативно-правову базу України. В ньому міститься не тільки Конституція України, всі закони та кодекси, а й акти ВРУ, Кабміну, Президента України, рішення Конституційного Суду, акти міністерств та відомств, а також міжнародні акти.

Додаток буде корисним як для студентів, підприємців та юристів так і фахівців, керівників і простих громадян, яким необхідний зручний і швидкий доступ до більш ніж 100 тис. нормативних актів України.

Завантажити: AndroidiOS

3. Aflatum

Це хмарне сховище, створене юристами для юристів та адвокатів, яке надає нові можливості в управлінні інформацією в порівнянні з традиційними засобами: папером, локальним сховищем і флеш-дисками. З його допомогою зручно вести архів справ (виробництв, досьє), необхідний відповідно до інтересів довірителя. Окрім того, всі документи будуть у вас під рукою в будь-якій точці світу.

Завантажити

4. Юридичний калькулятор

Це спеціальний калькулятор, який допоможе розрахувати штрафні санкції (неустойку: штраф, пеню), три відсотки річних та інфляційні втрати з урахуванням вимог чинного законодавства та судової практики в господарських судах України.

Завантажити: WEBAndroid

5. ipLex.Закони

Програма вирішує проблему цілодобового доступу до законодавства незалежно від наявності чи відсутності Інтернету. У вільному доступі: кодекси України, новини законодавства, курси валют, калькулятор судового збору, перевірка юридичних осіб та ФОП (стан реєстрації, адреса, вид діяльності, керівник). Мобільний додаток абсолютно безкоштовний, працює оффлайн та оновлюється щомісяця, що забезпечує актуальність його інформації.

Завантажити: iOS

6. PDF-сканер документів

Безкоштовна програма, яка дозволяє сфотографувати, обробити, «зшити» в багатосторінковий документ фото і зберегти його у форматі PDF, який ви оперативно можете надіслати електронною поштою.

Завантажити: AndroidiOS

7. Telegram

Мобільний додаток із простим інтерфейсом та зручною і зрозумілою навігацією стане в нагоді не лише для спілкування, а й для швидкого отримання актуальної інформації. Зокрема, тут є боти, які будуть корисними для юристів:

OpenDataBot — інструмент для моніторингу відкритих баз даних, що знадобиться як підприємцям, так і юристам. Бот допомагає знайти будь-яку українську компанію за назвою, кодом ЄДРПО, або іменем директора і повідомляє про будь-які зміни в компаніях, на які підписаний користувач.

Patentbot — з допомогою цього бота можна перевірити, чи не зайнята торгова марка, а потім ввести необхідні для реєстрації дані та оплатити послугу.

To PDF — якщо не хочете встановлювати на смартфон конвертер, то можна використовувати бота. Видає з DOC, DOCX, ODT, TXT і JPG файлів документи в PDF.

Завантажити: WEBAndroidiOS

8. ПДР України

Мобільна версія Правил дорожнього руху України, в якій дуже зручно структурована інформація: текст правил, штрафів та вкладка про дорожні знаки, а також у розділі «Корисне» містяться телефони гарячої лінії ДАІ та буквосполучення, що означають адміністративно-територіальну або державну приналежність автомобіля.

Завантажити: iOS

9. LeaderTask

Цей додаток допомагає розпланувати усі свої завдання на день. Він вигідно відрізняється зрозумілим інтерфейсом і лаконічністю, адаптований для роботи в команді, завдяки чому застосовується як сполучна ланка для усіх працівників компанії чи юридичного відділу фірми. Додаток містить опції для ведення спільних обговорень, створення індивідуальних проектів, можливість підкріплювати документацію файлами відео- та аудіо-формату.

Завантажити: WEBAndroidiOS

10. Trello

Ще одна програма-органайзер, яка буде корисною для тих, хто хоче замінити класичний блокнот на його мобільну версію. На жаль, працює додаток тільки в англомовній версії, проте зрозумілий та доступний у користуванні. Спочатку ви створюєте так звані дошки, до яких можна додавати картки із завданнями, ідеями, планами тощо. Ці картки можна переміщати між дошками. До карток ви можете додавати фото, картинки,  інтернет-посилання, файли тощо.

Завантажити

Джерело: Lойер

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *