Топ-10 найбільш безглуздих пограбувань в світі

Нещодавно в королівському суді Бредфорда судили двох незвичайних шахраїв. Справа в тому, що Бенджамін Робінсон і Даніел Хатчінсон з міста Скегнесс, обкрадаючи ігрові автомати, зробили в цей момент свої селфі, давши таким чином поліцейським докази в руки.

Чоловікам дали по півроку тюремного ув’язнення з відстроченим терміном виконання, але, що цікаво, вони далеко не перші і не єдині в світі шахраї, що попалися в руки правосуддя через власну недоумкуватість.

Їдемо. Заарештовувати.

Ендрю Хеннелс розмістив в мережі Facebook свою фотографію з ножем в руках і лаконічним підписом «Грабую. Теско»

Цього, втім, вистачило поліцейським: рівно через 15 хвилин поліція затримала його з ножем і 410 фунтами готівки, вкраденими з каси супермаркету Tesco у місті Кінгз-Лінн в графстві Норфлок. Його засудили до чотирьох років в’язниці.

Хто прибрав у мене в квартирі?

У 2014 році подружжя пенсіонерів Пет Дайсон і Мартін Холтбі з Ланкашира повернулися додому з відпустки і виявили в своєму ліжку грабіжника, який солодко спав.

До їх здивування, злодій Лукаш Чойновскі, що переїхав в Лідс з Польщі, не тільки перемив увесь посуд і виправ у них вдома свою нижню білизну, але і трошки затоварився в супермаркеті.

Господиня будинку зізналася, що, коли вони з чоловіком їхали, їх будинок аж ніяк не сяяв чистотою, але 28-річний грабіжник був такий люб’язний, що прибрався.

Він, правда, спалив одну каструльку, але з ким не буває, — сказала Пет Дайсон.

Чойновскі зізнався в пограбуванні і отримав умовний дворічний термін і штраф в 200 фунтів.

Жили-були три пінгвіна: Дірк … Різ і Кері

Два туристи з Уельсу, перебуваючи в Австралії, несподівано для себе опинилися в залі суду в якості обвинувачуваних, після того як, напившись, викрали пінгвіна на ім’я Дірк з водного парку відпочинку.

Двадцятирічні Різ Оуен Джонс і Кері Мюлз вломилися в парк розваг Gold Coast в Квінсленді, поплавали там з дельфінами, полякали вогнегасником акул в акулячому загоні і підбили на втечу бідного Дірка.

Коли вони прокинулися наступного ранку з диким похміллям і розгубленим птахом посеред кімнати, то, як висловився їх захисник в суді, «постаралися з усіх своїх невмілих сил» подбати про пінгвіна, а саме: погодували його і поставили в душ.

Трохи пізніше вони повели Дірка до каналу, але їх помітили перехожі і викликали поліцію. Суддя ухвалив, щоб кожен сплатив по 1 тисячі австралійських доларів і порадив їм «пити трохи менше горілки». Дірк благополучно повернувся за місцем проживання в свій парк розваг.

Погано вийшов

Підозрюваний у підпалі і вандалізмі Дональд «Чіп» П’ю послав поліцейським в штаті Огайо своє селфі, тому що йому не сподобалося те фото, яке було поміщено на ордері на його арешт.

Все ще перебуваючи в бігах, він дав інтерв’ю місцевій радіостанції, роз’яснивши свої дії:

Я там просто жахливо виглядаю, вийшов на їх фото казна-як! Вони мене жахливо зняли, я там взагалі … чорт знає на кого схожий. Ні, так не піде.

У поліцейському відділку в Лімі (Огайо) відповіли так:

Ми дякуємо йому за допомогу, але краще було б, якби він у нас з’явився, а то поговорити треба.

Пізніше він був заарештований у Флориді.

Ось він я, дорогий!

Співробітники правозахисних органів були неймовірно здивовані, коли командир талібів здався і зажадав 100 доларів винагороди за своє упіймання. Мохаммеда Ахсана, «командира середньої ланки», підозрювали в організації нападів на американські і афганські війська на сході країни.

Згідно з повідомленнями, в 2012 році він прийшов на поліцейський КПП, вказав на плакат зі своєю фотографією і запросив належну винагороду.

Влада не могли зрозуміти його логіку, однак один американець пояснив це журналістам просто:

Абсолютно ясно, що він ідіот.

До в’язниці? З огірком? Ви що, жартуєте?

Чоловік, який намагався в 2014 році пограбувати букмекерську контору в Глазго, «озброєний» огірком, засунутим в чорну шкарпетку, був «обеззброєний» і повалений на підлогу поліцейським, який випадково виявився там.

Грабіжник Гаррі Раф намагався надалі видати все це за жарт і був страшенно здивований, що йому-таки дали термін.

Грабіжник-невдаха

А це невдале пограбування було знято на камеру внутрішнього спостереження в містечку Абінгдон в графстві Оксфордшир.

29-річний Джеймс Аллан під час спроби пограбування невеликої крамниці зняв з себе Балаклаву, перекинув полку з напоями, а потім не зміг відкрити двері, щоб утекти.

Це зробила жінка похилого віку, яку він за кілька хвилин до цього намагався за допомогою іграшкового пістолета пограбувати!

Більш того, він вже намагався пограбувати цю ж крамницю за десять днів до цього, і теж безуспішно. Він отримав трирічний термін за правопорушення, зафіксовані на камері, і два роки ув’язнення за володіння зброєю або його імітацією.

Погана така людина, Бедман

Правопорушник з «промовистим» прізвищем Бедман [погана людина — ред.] з міста Брідженд на півдні Уельсу вирішив пограбувати готель в сусідньому місті Порткол під час щорічного зльоту двійників Елвіса Преслі.

Для цього він надів на голову пластиковий пакет, але, увійшовши в готель, чи то виявився в результаті цього дезорієнтований, чи то йому стало важко дихати, чи то ще щось, але пакет він з голови зняв прямо перед камерою внутрішнього спостереження, чим надзвичайно полегшив поліцейським завдання по його затриманню.

Так тепер не носять

Відразу стало зрозуміло, що зловмисник- початківець з Уельсу на ім’я Дін Сміт зовсім не розбирається в моді: виходячи на пограбування, він одягнув сонячні окуляри, а поверх черевиків натягнув шкарпетки — поліцейські потім довго сміялися.

Виявилося, що в грабежах він теж ні в зуб ногою: за півгодини до того, як брати місцеве відділення банку Barclays в валлійському селі Тріоркі, він повідомив тамтешньому клерку своє ім’я і свою повну адресу. Справа в тому, що спочатку він прийшов туди, щоб повідомити про зміну своєї адреси, але побачив купюри в касі і загорівся блискучою, як йому здавалося, ідеєю.

Однак ні його окуляри, ні шкарпетки, ні навіть демонстрація гострого леза не справили на касира ніякого враження, і грошей йому ніхто не дав. Він ретирувався з порожніми руками, але знайти його не склало ніяких труднощів. Йому дали два з половиною роки тюремного ув’язнення за спробу пограбування і носіння холодної зброї.

Як не треба викрадати автомобіль

У Преторії (Південна Африка) чоловік спробував викрасти машину, але виявився замкнений всередині салону, коли в машині спрацювало автоблокування.

Як писала свого часу газета Star, він просидів всередині півтори години і кричав про допомогу, а перехожі потішалися і чекали приїзду поліції. Коли прийшла господиня, побачивши спітнілого незнайомця, закричала:

Що ви робите в моїй машині?

Якщо у неї ще були якісь питання, то у поліції їх уже не було. Винного заарештували і відвезли в поліцейський відділок Преторії.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *