Торгівля навколо Криму виключена: Джапарова вказала на роль України у деокупації на третьому саміті Кримської платформи

Торгівля навколо Криму виключена: Джапарова вказала на роль України у деокупації на третьому саміті Кримської платформи

Третій міжнародний саміт Кримської платформи, окрім консолідації партнерів у питанні підтвердження територіальної цілісності України, мав два додаткові сигнали: не може бути жодної торгівлі навколо Криму, шлях деокупації півострова Україна визначатиме сама, заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

“Цей саміт на відміну від двох попередніх, там, де ми ставили собі за мету підтвердити територіальну цілісність України і навколо цього консолідувати максимальну кількість наших партнерів, матиме два додаткові сигнали, які Україна хоче транслювати нашим партнерам. Що ніякої торгівлі навколо Криму бути не може, оскільки Крим – інтегральна частина України. І друге, що Україна сама вирішуватиме шлях деокупації півострова”, – сказала Джапарова на пресконференції “Третього саміту Кримської платформи” в Києві.  Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Також вона повідомила, що саміт уперше складався з внутрішньополітичного треку, оскільки другу і третю панелі президент України Володимир Зеленський вирішив присвятити майбутньому Криму. “Він дуже хоче відправити сигнал, що буде військове відновлення Криму, економічне відновлення, що з Криму ми зробимо нашу Силіконову долину”, – сказала Джапарова.

Також на третій панелі саміту обговорювали питання гуманітарної політики, оскільки відбулася зміна демографії півострова.

“І я сподіваюся, що саміт стане черговим доказом того, що партнери приймають проактивну дипломатію України”, – додала вона.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За словами заступниці міністра, архітектура Кримської платформи зараз завершена. “На сьогодні я можу констатувати, що всі виміри, deliverables, які ми собі ставили – працюють у своєму режимі”, – зазначила Джапарова.

23 серпня у столиці в гібридному форматі відбувся Третій міжнародний саміт Кримської платформи.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *