Triple-I передбачає зростання сектору страхування майна на 2,1% у 2023 році

Triple-I передбачає зростання сектору страхування майна на 2,1% у 2023 році

У 2023 році драйвери зростання, характерні для показників сектору P&C страхування, покращувалися швидше, ніж решта економіки США, каже Мішель Леонар, головний економіст і дослідник даних Triple-I.

P&C сектор має продовжувати покращувати результати протягом наступних трьох років, потенційно випереджаючи економіку в цілому до 2025 року. Федеральна резервна система прогнозує, що ВВП США зросте на 1,5% у 2024 році та на 1,8% у 2025 році. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форішурер».

Основне економічне зростання P&C страхових компаній, які займаються страхуванням автомобілів, будинків і бізнесу, залежить від вартості заміни (наприклад, ціни на будівельні матеріали, автозапчастини), споживчих і корпоративних витрат, процентних ставок і тенденцій зайнятості в США.

У період з 2020 по 2023 рік страхові виплати в секторі страхування майна зросли в середньому на 45%, тоді як інфляція в економіці США в цілому зросла на 15% за той самий проміжок часу. За прогнозом Triple-I, протягом наступних трьох років зростання витрат страховиків має сповільнюватися швидше, ніж загальна інфляція. Проте знадобиться 10 років стабілізації інфляції на рівні 2% на рік.

Швидкість і масштаби зниження інфляції підтверджують агресивну монетарну політику Федерального резерву, зазначає Beinsure у звіті Insurance Economics Outlook. Але заходи Федеральної резервної системи щодо зниження інфляції не відповідали причині підвищення цін, яке значною мірою виникло через збої в ланцюзі поставок, які зараз зменшуються після пандемії.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Економіка США залишається сильною, незважаючи на жорсткість монетарної політики Федеральної резервної системи, яку ми продовжуємо вважати надмірною.

Аналіз Triple-I передбачає збільшення споживчих і корпоративних витрат у другій половині 2024 року залежно від дій ФРС, оскільки американці чекають зниження процентних ставок для фінансування покупок автомобілів і будинків, а також ремонту.

У липні 2023 року ФРС підвищила процентні ставки з 5,25% до 5,5% і залишила їх без змін у вересні 2023 року. Більшість аналітиків Уолл-стріт очікують ще два підвищення процентних ставок до березня 2024 року. Однак незначна зміна очікувань ФРС щодо політики може вказувати на те, що ставки продовжуватимуть зростати до 2025 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *