У Бахматюка відреагували на оголошення його у розшук

Компанія Ukrlandfarming ексвласника ВіЄйБі Банку Олега Бахматюка, вважає оголошення його у національний розшук незаконним і політично вмотивованим.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті компанії.

«Щодо інформації, яка з’явилася у ЗМІ, про те, що НАБУ оголосило в розшук Олега Бахматюка по справі рефінансування VAB-банку. Ми вважаємо оголошення в розшук Олега Бахматюка юридичним нонсенсом, адже спочатку мала би бути вручена підозра, чого по факту не відбулося – НАБУ надіслало підозру невідомо куди, а не вручило згідно з визначеним чинним законодавством порядком», – йдеться в заяві.

У компанії Бахматюка також наголосили, що «дії НАБУ з оголошенням в розшук Олега Бахматюка є політично вмотивованими, юридично абсурдними та будуть оскаржуватися нашими юристами в суді».

Нагадаємо, що Міністерство внутрішніх справ оголосило ексвласника VAB Банку Олега Бахматюка у національний розшук у справі з розкраданням 1,2 млрд грн стабкредиту, наданому Нацбанком у 2014 році.

Бахматюк стверджує, що знаходиться за кордоном у справах і готовий спілкуватися з правоохоронними органами через адвоката або по відеозв’язку.

Він також заявляє, що йому не висували звинувачення і він не отримував повістку чи підозру від НАБУ.

Раніше НАБУ оголосило Бахматюку і Мальцеву підозру поштою.

Нагадаємо, що 15 листопада Вищий антикорупційний суд відмовив прокурорам в арешті експершого заступника голови Нацбанку та голови Райффайзен Банку Аваль Олександра Писарука у справі заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого ВіЄйБі Банку Олега Бахматюка у 2014 році.

Райффайзен Банк Аваль заявив, що сплатить 5 млн грн застави за Писарука та збереже за ним посаду.

НАБУ і САП звинувачують Писарука в змові з Бахматюком і допускають притягнення до відповідальності й інших членів правління НБУ, які брали участь в колегіальному рішенні про видачу стабкредиту ВіЕйБі Банку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *