У Чехії обмежать свободу пересування через спалах коронавірусу

Система охорони здоров’я Чехії перебуває на межі. Через значну кількість заражень мутованим коронавірусом у країні обмежили свободу пересування.

Уряд Чехії різко обмежив свободу пересування людей по всій країні через значну кількість заражень мутованим коронавірусом. Про це в п’ятницю, 26 лютого, повідомив міністр внутрішніх справ Ян Хамачек, передає агенція dpa.

Обмеження діятимуть з 1 березня і триватимуть щонайменше три тижні. В цей період людям дозволять залишати райони, де вони проживають, лише у виняткових випадках. Серед них – поїздки на роботу, до лікаря, органів влади та до родичів, які потребуть піклування. Для цього люди повинні будуть показати відповідні докази. Прогулянки та заняття спортом у вільний час дозволятимуться лише у межах власного міста, а покупки – в межах свого району проживання.

Також уряд наказав жителям Чехії носити захисні маски на робочих місцях, де є багато людей, та на вулицях у населених пунктах. У країні закриті всі школи та магазини, які не продають товарів першої необхідності. Поліція та близько 5 тисяч солдатів проводитимуть випадкові перевірки.

Раніше того ж дня парламент Чехії знову продовжив надзвичайний стан на місяць, починаючи з 28 лютого. Між тим, з 2020 року в країні вже діє комендантська година, обмеження на збори, а ресторани залишаються закритими.

Раніше цього ж тижня прем’єр-міністр Андрій Бабіш попередив, що ситуація в лікарнях, зокрема у відділеннях реанімації, наблизиться до “повної катастрофи”, якщо кількість заражень не почне зменшуватися.

Через це уряд у Празі погодився на переговори з Німеччиною і Польщею щодо транспортування до цих країн інфікованих на коронавірус людей, яким потрібне лікування у реанімаціях. У міністерстві охорони здоров’я Чехії уточнили, що це станеться лише тоді, коли це буде вкрай необхідно.

За минулу добу в країні підтвердили 14 457 нових заражень коронавірусом. Загальна кількість інфікувань у Чехії вже перевищує 1,2 мільйона, а кількість смертей через ускладнення, викликані цим вірусом, складає майже 20 тисяч. Всього ж у країні проживає близько 10,7 мільйона людей.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *