У Чехії успішно пройшли випробування новітньої самохідної артилерійської установки

У Чехії успішно пройшли випробування новітньої самохідної артилерійської установки

У Воєнно-технічному інституті Сухопутних військ Чехії було проведено перші полігонні випробування прототипу самохідної артустановки Morana калібру 155-мм від компанії Excalibur Army.

Випробування пройшли на полігоні, де зазвичай тестують продукцію державних підприємств ОПК. На цьому етапі відбувалась перевірка ходових якостей шасі САУ Morаna, Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Дзеркало тижня. Україна».

На цьому етапі відбувалась перевірка, як шасі “Морани” може долати перешкоди висотою 20 см, 40 см, 60 см, 80 см, 100 та 120 см. На цьому полігоні також є можливості для перевірки, як шасі може долати рви шириною від 50 до 300 см.

У Чехії успішно пройшли випробування новітньої самохідної артилерійської установки

Morana калібру 155-мм

Також на даний момент передбачається, що САУ Morana може піти в серійне виробництво приблизно за 3 роки, якщо не буде “додаткових факторів, які зсуватимуть строки”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Платформою для цієї новітньої САУ виступає шасі броньоване шасі Tatra T815, а безпосередньою базою для розробки стала САУ Dita. Про неї ZN.UA вже писало в розгорнутому матеріалі.

Також раніше повідомлялося, що Чехія поставить Україні дев’ять САУ Dita за замовленням Нідерландів. Вони мають надійти до ЗСУ приблизно за два роки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *