У держбюджеті-2021 удвічі збільшена допомога для людей з інвалідністю – депутат

У державному бюджеті на 2021 рік удвічі збільшено допомогу для людей з інвалідністю.

Розмір надбавки на догляд за особами з інвалідністю з дитинства зростає до 150% прожиткового мінімуму для категорії А і до 100% – для категорії Б 1-ї групи. Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова в коментарі Укрінформу.

“В бюджеті на 2021 рік уряд вдвічі збільшив допомогу для найбільш незахищених категорій – людей з інвалідністю. Розмір надбавки на догляд за особами з інвалідністю з дитинства зростає з 75% до 150% прожиткового мінімуму для категорії А і з 50% до 100% – для категорії Б 1-ї групи”, – зазначила Третьякова.

Вона назвала позитивним зрушенням, що «надбавка за доглядом для дітей всіх вікових груп зросла до 150% з січня 2021 року та до 200% із січня 2022 року”.

“Це може слугувати гарним знаком, що держава починає розуміти, що кожна людина – вища цінність в суспільстві, а не просто через заяви Президента у своїй виборчій програмі. Тому так можна сказати, що соціальна підтримка в Україні нарешті дійсно стає соціальною», – сказала народний депутат.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *