У Донецькій області ліквідовано конвертаційний центр з оборотом 200 млн. грн.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018-2019 рр. було проконвертовано більше 200 млн. грн.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Донецької, Київської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей послуги щодо ухилення від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.

Для прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти створили та придбали низку підконтрольних компаній, на рахунки яких реально діючі підприємства перераховували безготівкові грошові кошти нібито за надані транспортні послуги, виконані будівельні роботи (надані послуги) та поставлені ТМЦ. Із рахунків підконтрольних компаній фігуранти перераховували кошти на рахунки підприємств оптової торгівлі, які здійснюють реалізацію товарів за готівку без відображення в бухгалтерському та податковому обліку, а останні, в свою чергу, – повертали організаторам «конверту» кошти готівкою.

Отриману таким чином готівку фігуранти передавали замовникам конвертації, отримуючи за незаконні послуги винагороду в розмірі 10-12% від проконвертованої суми.

Таким чином протягом 2018-2019 рр. через підприємства, які входили до складу конвертаційного центру, було проконвертовано більше 200 млн. грн.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів, було вилучено 585,1 тис. грн. готівкою, 20 печаток та 2 штампи підконтрольних фігурантам компаній, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи цих підприємств, електронні носії інформації та комп’ютерну техніку.

Тривають слідчі дії.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *