У Кабміні розповіли, яким буде курс долара через 3 роки

Відповідно до прийнятого Кабміном макроекономічним прогнозом, курс долара до національної валюти зросте до 29,5-29,7 до 2023 року.

Про це йдеться в прогнозі прийнятому урядом на засіданні в четвер, 29 липня.

Так, попри те, що в Меморандумі з МВФ прописаний курс долара на цей рік в 30 гривень, Мінекономіки очікує курс 27-28,3 гривні за долар. У наступному році курс буде 28,8-29,1, у 2022 році – 29,3-29,5, у 2023 році – 29,5-29,7.

Відзначимо, що в Нацбанку вже висловили свої побоювання щодо “формування більш міцної гривні, ніж попередньо прогнозувалося”.

Мінекономіки прорахував вплив різного курсу на економіку. Оцінювали, зокрема, що буде в наступному році при доларі по 27 гривень і 28 гривень (очевидно, була спокуса намалювати й такий курс).

“При курсі 27 гривень за долар приріст реального ВВП зменшиться, в порівнянні з базовим сценарієм на 0,5 процентних пункту, загалом імпорту збільшиться на 0,62 п.п, тоді як експорт скоротиться на 0,45 п.п. При курсі у 28 гривень приріст ВВП зменшиться на 0,2 п.п, імпорт збільшиться на 0,24 п.п. експорт скоротиться на 0,21 п.п “, – йдеться в пояснювальній записці.

При цьому в Мінекономіки попередили, що представлений прогноз є “сценарним пророкуванням”. Крім того, прогнози можуть змінитися в разі погіршення епідемії коронавірусу.

Нагадаємо, Кабмін схвалив прогноз розвитку економіки на наступні три роки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *