У Києві скімери знімали кошти за підробленими картками

У Києві під час спецоперації кіберполіції та служби безпеки ПриватБанку було затримано банду скімерів, яка викрадала дані клієнтів українських банків і знімала кошти за підробленими картками.

Згідно повідомленню ПриватБанку, чотири учасники банди викрадали дані карток клієнтів українських банків за допомогою встановлення на банкомати скімінгових пристроїв останнього покоління та знімали кошти за допомогою підроблених банківських карток.

Підозрюваним повідомлено про підозру в шахрайстві, незаконному використанні спеціальних технічних засобів отримання інформації, несанкціонованому втручанні в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, незаконних діях з платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, незаконному збиранні з метою використання або використання відомостей, що становлять банківську таємницю, вчинені організованою групою.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Національної поліції, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора. Оперативне супроводження здійснюється Департаментом кіберполіції Національної поліції.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *