У Києві затримали адвоката і посередника – борців з корупцією

Співробітники Служби безпеки України затримали адвокатку і її спільника за підозрою у шахрайстві.

Про це йдеться у повідомленнях СБУ і Київської міської прокуратури.

За версією слідства, зловмисники прикривалися неіснуючими зв’язками в СБУ та Офісі Генерального прокурора і шантажували київських підприємців. Лише з одного потерпілого вони виманили 39 тисяч доларів.

Прокуратура повідомляє, що потерпілий — директор одного зі стоматологічних центрів на Київщині, в якого виникли проблеми у зв’язку з перевіркою Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Київській області.

Адвокатка, представляючись головою громадської організації «Антикорупційний комітет при Президентові України», запропонувала допомогу у вирішенні проблем.

Жінка нібито повідомила, що співпрацює з СБУ і може організувати підтримку з усіх питань під контролем її співробітників. Збрехала, що такі перевірки контролюючого органу були ініційовані «кримінальним авторитетом» на прізвисько «Журавель». А також, що ця особа нібито планує диверсію у медичному центрі із застосуванням бойових гранат.

Щоб це припинилося, підприємець мав передати адвокату 30 тисяч доларів, які вона начебто віднесе в СБУ.

Крім того, аби в подальшому подібного не відбувалося, власник підприємства мав щомісячно сплачувати по 2 тисячі доларів.

Пізніше адвокатка також повідомила неправдиву інформацію, що стосовно потерпілого існує кримінальне провадження за фактом службової недбалості. Водночас жінка запевнила підприємця, що має особисті зв’язки в Офісі Генерального прокурора. Ціна «питання», за словами шахрайки, становила 5 тисяч доларів.

Сприймаючи слова адвокатки як правдиві, та побоюючись за діяльність підприємства, життя і здоров’я працівників та своєї сім’ї, чоловік перев адвокатці через залученого нею посередника 37 тисяч доларів. Але зловмисники затримані не були.

Викриття «на гарячому» сталося 17 листопада після одержання чергового траншу в сумі 2 тисяч доларів.

Розслідується шахрайство (ст. 190 КК) і пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) (ст.369 КК).

Досудове розслідування проводять слідчі СУ Головного управління Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу співробітників СБУ.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *