У Китаї розпочав роботу другий інтернет-суд для спорів онлайн

У Пекіні відкрився другий на території Піднебесної інтернет-суд. Є плани створити аналогічну установу й у Гуанчжоу — за досвідом Ханчжоу, де це відбулося в серпні минулого року.

Як наголошується в заяві судової адміністрації країни, інтернет-суд — це відповідь на нові потреби у сфері правосуддя в епоху Інтернету, а також один із заходів щодо поліпшення комплексного адміністрування кіберпростору.

Усі судові процедури, починаючи з подання позову та порушення справи, можна здійснити на сайті. Слухання й оголошення рішення також проходитимуть он-лайн.

Крім цього, пекінський інтернет-суд надаватиме такі послуги, як оцінка ризиків за допомогою технологій штучного інтелекту, автоматичне подання заяви, оперативне вивчення наданих документів. Це дозволить позивачеві швидко отримувати інформацію про те, яких паперів не вистачає.

Основним напрямом діяльності суду будуть справи, пов’язані з випадками шахрайства в он-лайн-торгівлі, укладеними он-лайн контрактами, порушенням авторських прав у Інтернеті, спори про домени. Нині в суді працюють 38 суддів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *