У Києві назвали найбільші борги по аліментах за 2018 рік

З початку року столичні державні виконавці повернули майже 200 мільйонів гривень аліментів для більше 17 тисяч дітей.

Одна з найбільших сум боргу по аліментах знаходилась на виконанні у державних виконавців Печерського району Києва – майже 800 тисяч гривень. Батько не платив аліменти з 2015 року та днями перерахував на рахунок дитини всю заборговану суму. Державні виконавці, завдяки діям законів #ЧужихДітейНеБуває, стягують аліменти, котрі не платились багато років.

Керівник столичної юстиції Станіслав Куценко розповів про конкретні борги перед дітьми. Так, найбільші суми боргів по аліментах, котрі перебувають у відділах державної виконавчої служби, у Печерському районі – 906 387 гривень, у Шевченківському районі – 731 527 гривень, Святошинському – 255 787 гривень, Оболонському – 236 148 грн, Дарницькому – 349581 гривень, Деснянському – 412 000 гривень.

«Дарницьким районним відділом державної виконавчої служби стягнуто заборгованість по сплаті аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за 1 рік. Чоловік не сплачував аліменти роками. Станом на вересень борг горе-батька становив більше 100 тисяч гривень. Проте, дізнавшись про накладення арешту на автомобіль та можливість його реалізації, чоловік одним платежем погасив борг у сумі – 126 913,54 гривні»,-  розповів Куценко.

Такі історії не поодинокі:

  • Починаючи з 2008 року Сергій  кожного місяця повинен сплачувати 2000 гривень на виховання своєї дитини. Проте навіть цих коштів не знайшов. Згідно з розрахунів борг становив 1662 455,16 гривень.

Будь-які попередження, розмови та тиск з боку громадськості не діяли. Тож у ході примусового виконання рішення по сплаті аліментів, було описано, арештовано та передано на реалізацію майно чоловіка – ¼ квартири – її вартість становила 99 тисяч гривень. Всі ці коши перераховані на користь дитині у якості часткового погашення боргу.

  • У 2007 році Дарницький районний суд міста Києва виніс рішення про те, що батько, котрий не проживає із дитиною, повинен щомісяця платити по 3000 гривень на утримання доньки.  Проте чоловік обов’язок проігнорував  та накопичив борг у сумі 147 654, 70 гривень.
  • У Шевченківському районному відділі державної виконавчої служби міста Києва перебувало виконавче провадження про стягнення з батька Руслана на користь доньки аліментів у  розмірі 1/4 всіх видів заробітку щомісячно.

Заборгованість становила майже 200 000    гривень. Коли горе-батьку довелось терміново їхати закордон ,але через борги по аліментах з аеропорту він так і не вилетів,, борг був погашений одним платежем у той же день.

Також одним з інструментів впливу на недобросовісних батьків, передбачених другим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, є накладення штрафу на суму боргу по аліментах. Державні виконавці не лише активно виносять постанови про накладення штрафів, а й уже фактично їх стягують.

Так, у столиці Солом’янським районним відділом державної виконавчої служби стягнуто з боржника заборгованість по сплаті аліментів, сукупний розмір якої – 76016 гривень, що перевищує суму платежів за три роки, та штраф на користь стягувача у розмірі 50% від суми заборгованості, що складає 38 008 гривень.

Загалом столичні державні виконавці винесли близько 1,5 тисяч постанов про накладення штрафів на злісних боржників. Найбільше таких у Дніпровському районі столиці.

«Другий пакет законів, який вступив в силу 28 серпня і спрямований на захист прав дітей, дає виконавцям ще більше інструментів для впливу на недобросовісних батьків. Зокрема, це накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Цей та інші інструменти є дуже дієвими, про що говорять показники стягнутих аліментів. Ці штрафи, підкреслюю, ідуть безпосередньо дітям», – наголосив Станіслав Куценко.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *