У Києві нотаріус переоформила майно на 35 млн грн за скасованим рішенням суду

Подільське управління поліції Києва розслідує справу про шахрайство в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 9 квітня. Відомості до ЄРДР за ч.4 ст.190 КК (шахрайство) внесені до ЄРДР 15 березня 2019.

25 лютого 2007 між ПАТ «КБ «Надра» і ПАТ «Перший лікеро-горілчаний завод» укладено кредитний договір. За горілчаний завод поручилося  ТОВ «Вілга-Нова», передавши в іпотеку цілісний майновий комплекс за адресою: м. Київ, вул. Озерна, буд 1, загальною прощею 6203,7 кв. м. Заборгованість за договором на сьогодні не погашена і становить 85 млн грн.

У 2016 році на підставі акту державного виконавця про реалізацію предмета іпотеки, що виданий на підставі протоколу ДП «Сетам», банк «Надра» набув право власності на майновий комплекс вартістю понад 35 млн грн. Але в подальшому невстановленими особами відомості про право власності банку були видалені із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

1 грудня 2017 приватний нотаріус, діючи на підставі договору купівлі-продажу від 08.02.2007, постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.01.2016 та ухвали Київського апеляційного адміністративного суду м. Києва від 18.05.2016, здійснила перереєстрацію права власності на користь ТОВ «Консолідація».

При цьому нотаріус не взяла до уваги, що ухвалою Вищого адміністративного суду від 13.09.2017 постанова та ухвала скасовані, а провадження у справі закрито.

У вищезгаданих рішеннях суду оскаржувалося право власності ТОВ «Вілга-Нова» на майновий комплекс, переданий в іпотеку банку. Попередній власник ТОВ «Консолідація» повідомив, що у 2012 році не отримав від покупця ані копійки за придбання цілісного майнового комплексу. Суди першої та апеляційної інстанцій скасували державну реєстрації права власності на майно за компанією «Вілга-Нова». Але у вересні 2017 Вищий адмінсуд ці рішення скасував і провадження закрив, встановивши, що справу мали розглядати в порядку цивільного, а не адміністративного судочинства.

В лютому 2019 нотаріус переоформила цілісний майновий комплекс ТОВ «Музкомпані». Через державного реєстратора КП «Реєстратор» невстановлені особи зареєстрували за ТОВ «Музкомпані» право власності на окремі частини комплексу, може унеможливити стягнення вказаного нерухомого майна через суд.

25 березня 2019 постановою прокурора приміщення визнано речовими доказами у кримінальному провадженні. Суд наклав на них арешт.

У 2015 році банк «Надра» визнано неплатоспроможним і НБУ прийняв рішення про його ліквідацію. Раніше «Надра» входив в групу підприємця Дмитра Фірташа.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *