У Кременчуці поліцейський і студент торгували інформацією в Telegram

Октябрський суд Полтави обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у незаконному збуті інформації з обмеженими доступом із баз Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвали від 21 серпня.

Досудовим розслідуванням встановлено, що приблизно на початку  листопада 2019 року у помічника чергового сектору реагування патрульної поліції №1 Кременчуцького райвідділу поліції в Полтавській області та його знайомого – студента Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського виник злочинний умисел на збут інформації з обмеженими доступом, яка зберігається в інформаційних базах та системах Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ.

Студент мав підшукувати замовників, отримувати і перерозподіляти гроші, передавати замовникам інформацію, а працівник поліції – отримувати відповідну інформацію з обмеженим доступом та передавати її студенту для подальшого збуту за гроші.

14 листопада 2019 студент у Telegram розмістив у трьох групах оголошення: «Пробив по полицейской базе АРМОР-700 грн!», яке періодично оновлював, пропонуючи невизначеному колу осіб.

20 серпня 2020 року приблизно о 12 годині студент отримав замовлення на інформацію з порталу Національної поліції відносно конкретної особи. Хлопцю перарахували 700 грн на картку.

Працівник поліції о 12 год. 57 хвилин, перебуваючи у черговій частині, знайшов інформацію в базі і сфотографував на свій мобільний та переслав студенту, який віддав її замовнику. Студент перекинув 378 гривень на картку співробітника поліції.

Того ж дня обох чоловіків затримали, вилучили їх мобільні телефони і банківські картки.

Обох підозрюваних помістили під домашній арешт у нічний час доби.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *