У Мінрегіонбуді пояснили, що планують робити з аварійними хрущовками

В Україні більша частина житлових будинків потребує реконструкції. 8% перебувають в аварійному стані та небезпечні для життя.

Щоб почати реконструкцію, потрібно отримати згоду на переселення від всіх жителів багатоповерхівки. Домогтися цього практично неможливо. У Мінрегіонбуді запропонували зміни до закону про реконструкцію старого житла. За ними згоду потрібно отримати від 75% жителів.

“Спершу будуємо пусковий будинок. Переселяємо туди людей з 2-3 будинків. Далі зносимо ці будинки. Таким чином, по черзі забудовується весь мікрорайон”, – пояснив заступник міністра регіонбуду Лев Парцхаладзе.

Займатися реконструкцією житла будуть інвестори. Україна не має власних коштів на це.

“Якщо якийсь з інвесторів витрачає на відновлення будівлі більше 30% його балансової вартості, може законно претендувати на власність цієї будівлі. Це означає, що на наступний день після завершення робіт, жителі можуть платити квартплату інвестору. Водночас не відомо, які тарифи він встановить”, – каже український архітектор Георгій Духовичний.

Для початку роботи нової редакції закону потрібна згода народних депутатів. Якщо вони приймуть поправки, програма реконструкції старого житла запрацює через 3-4 роки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *