У МОН розповіли, чи підвищать зарплати вчителям найближчим часом

У МОН розповіли, чи підвищать зарплати вчителям найближчим часом

Найближчим часом педагогам не варто очікувати підвищення рівня зарплат. Про це розповів під час брифінгу міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

За словами Лісового, МОН уже розробило концепцію підвищення зарплат українським педагогам, яку виклали в прикінцевих положеннях Закону України “Про освіту”. Ці зміни передбачають збільшення розміру платні вчителям до трьох мінімальних заробітних плат. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Водночас міністр додав, що державний бюджет поки що не дозволяє забезпечити викладачів “гідним рівнем зарплати”.

“Це дуже болісна проблема. Ми всі розуміємо, що нам дуже важко залучати молодь до викладання в закладах загальносередньої, позашкільної, профтехосвіти тощо. Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна”, – прокоментував Оксен Лісовий.

Також посадовець звернув увагу на те, що наразі переважна кількість обсягу державного бюджету (понад 70%) передбачає витрати на оборону. Тому можливість підвищення зарплат, на думку Лісового, з’явиться після закінчення війни.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Нам треба протриматися. Бо позиція президента України, і ми її всі розділяємо, в тому що освіта є пріоритетом №1 після оборони. Захистимо країну, відіб’ємо ворога – і переводимо освіту в пріоритет”, – заявив міністр освіти і науки України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *