У МОЗ знову пообіцяли лікарям надбавки

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що вже в 2021 році медичні працівники зможуть отримувати зарплату на рівні 22-25 тисяч гривень.

Відомо, що таку заяву зробив міністр охорони здоров’я. Чиновник переконаний, що в умовах пандемії, Польща, Чехія і Німеччина спрощують процедуру працевлаштування для медпрацівників-іноземців, в тому числі і українських, для того, щоб ті могли безперешкодно там працювати.

«Саме тому ми підкреслюємо прийняття адекватного бюджету на 2021 рік – щоб заробітна плата лікаря починалася від 22-25 тисяч гривень», – підсумував глава МОЗ, додавши, що це допоможе зупинити від’їзд українських медиків за кордон.

Нагадаємо, що згідно з дослідженнями Інституту імені Роберта Коха, в більшості випадків коронавірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом.

Відомо, що Covid-19 активно поширюється по повітрю не тільки через кашель або нежить, а й аерозольним шляхом – в наслідок простого дихання. Медики стверджують, що ймовірність заразитися вірусом, торкаючись поверхні, на якій він знаходиться (наприклад, в супермаркеті), істотно нижче.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я України відзвітували про рівень епідеміологічної небезпеки в зв’язку з коронавірусів по різних регіонах України. На даний момент найбільша критична ситуація спостерігається в Сумській області, як повідомляє прес-служба міністерства.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *