У ПАРЕ розглянуть питання допуску атлетів з рф та Білорусії на ОІ-2024

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) 25 квітня проведе публічну дискусію щодо допуску спортсменів з росії та Республіки Білорусь на Олімпіаду-2024 у Парижі в нейтральному статусі, повідомляється на офіційному сайті організації.

ПАРЄ усвідомлює, що рішення про заборону участі російських та білоруських атлетів в Олімпійських іграх порушує делікатні питання, зокрема, про відповідність такого рішення Олімпійської хартії та про те, чи відповідає воно міжнародним стандартам прав людини, які не допускають дискримінації за будь-якими ознаками. .

Проте рішення про допуск спортсменів з рф і РБ до Олімпіади зустрічає сильну протидію, пов’язану з проведенням росією спеціальної військової операції в Україні.

Ці складні та комплексні проблеми будуть обговорюватися в рамках заходу, на якому свій звіт надасть Комітет з культури, науки, освіти та ЗМІ ПАРЄ.

Як очікується, в ході відкритої для громадськості та ЗМІ дискусії її учасники отримають можливість висловитися з питань, що порушуються у виступах запрошених учасників, і виробити спільну точку зору на основі цінностей, що універсально розділяються, таких, як права і гідність людини, верховенство закону та світ, а також загальних спортивних цінностей.

Захід відбудеться напередодні ухвалення рішення щодо допуску до Олімпіади російських та білоруських спортсменів Міжнародним олімпійським комітетом (МОК).

У ньому візьмуть участь міністри, керівники міжнародних спортивних організацій, члени МОК, спортсмени, експерти у сфері прав людини, законодавці та спеціальний доповідач ООН, які представляють усі сторони дебатів, що дасть членам ПАРЄ можливість оцінити та обговорити представлені погляди.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *