У Раді оцінили ймовірність дефолту в Україні

Очільник парламентського комітету з фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев вважає, що Україні не загрожує дефолт у 2021 році, хоча уникнути його буде важко.

«Якщо говорити великими категоріями, то дефолту не буде. Я переконаний, що прийдешній рік ми пройдемо. Нам буде дуже важко, і я б не розглядав такі сценарії, а покладався на команду наших перемовників, міністр фінансів працює над цими питаннями, і чекав би позитивних сигналів – приїзд місії або другий транш за програмою stand by», – сказав нардеп в ефірі українського телеканалу.

У поточному році Україна отримала $ 2,1 млрд від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Європейського союзу. Згідно програми співпраці з МВФ, державний бюджет буде виконаний повністю за умови отримання $ 6,2 млрд запозичень від офіційних кредиторів.

До кінця року Україна очікує на 700 млн доларів від Cвітового банку, 1,4 млрд доларів від МВФ та 1,2 млрд євро за програмою макрофінансової допомоги від ЄС.

У Мінфіні заявили, що Україна вже встигла виконати 4 з 10 структурних маяків за програмою stand-by від МВФ. Ще два вже знаходяться на фінальній стадії, а транш уряд планує отримати до кінця року.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що наслідки дефолту будуть плачевними. У разі дефолту Україна буде відкинута у розвитку на 5-10 років назад і це негативно позначиться на партнерських відносинах України з іншими державами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *