У Раді зареєстрували законопроєкт Разумкова про відновлення е-декларування

У Верховній Раді зареєстрували проект закону, який має відновити електронне декларування в Україні попри рішення Конституційного суду.

Ініціаторами законопроекту є депутати фракції “Слуга народу” на чолі з головою ВР Дмитром Разумковим, свідчать дані порталу парламенту.

Проект Закону про відновлення дії окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” та Кримінального кодексу України зареєстровано під №4304.

Проект передбачає відновлення дії тих статей закону “Про запобігання корупції”, які діяли до рішення Конституційного суду. Документ вже направили на розгляд в профільний парламентський комітет.

В пояснювальній записці до документу сказано, що 27 жовтня Конституційним судом України ухвалено рішення № 13-р/2020, яким визнано неконституційними низку норм законодавства, яке стосується електронного декларування.

У зв’язку з цим рішенням виникли суттєві законодавчі прогалини, зокрема в частині регулювання діяльності НАЗК та функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

“Такий стан антикорупційного законодавства не сприяє забезпеченню виконання Україною міжнародно-правових зобов’язань у сфері запобігання корупції”, – йдеться в записці.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *