У Раді зареєстровано нові законопроекти про скасування змін до КПК від 15 березня

У Верховній Раді України зареєстрували законопроекти про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, передає «Українське право».

Законопроектами пропонується скасувати зміни до кримінального процесуального законодавства, які набули чинності 15 березня 2018 року.

Зокрема, мова йде про норми, якими встановлено, що подання клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення обшуку чи обрання запобіжних заходів здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді і подається до місцевого суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування, як юридична особа (статті 132, 184, 234 КПК).

Законопроектами ж пропонується унести зміни до статей 132, 184, 234 КПК України стосовно виключення положень про те, що подання клопотання щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення обшуку чи обрання запобіжних заходів, призначення експертизи здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді і подається до місцевого суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Нагадаємо, що минулого тижня до порядку денного Верховної Ради було включено аналогічний законопроект. Однак через відсутність голосів, його не вдалося прийняти навіть у першому читанні, а тому було відхилено.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *