У роботі детективів НАБУ перебуває 730 кримінальних проваджень

Станом на кінець жовтня у роботі детективів Національного антикорупційного бюро України перебуває 730 кримінальних проваджень. Про це йдеться на сайті НАБУ.

276 осіб детективи НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачують у вчиненні правопорушень у межах 166 справ, які були скеровані до судових інстанцій.

Протягом жовтня до суду скеровано сім справ, зокрема:

– «бурштинова справа» за обвинуваченням у одержанні неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні;

– справа заводу «Краян» за фактами заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян»;

– справа за обвинуваченням судді Голосіївського районного суду м. Києва та особи-посередника в отриманні неправомірної вигоди.

Станом на кінець жовтня 143 особи підозрюються у вчиненні корупційних злочинів. У жовтні детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру громадянину, який намагався надати 15 тис. дол. США неправомірної вигоди прокурору Генеральної прокуратури України. Також статус підозрюваних набули прокурор ГПУ, який, вимагав неправомірну вигоду, колишній керівник Державної екологічної інспекції України у декларуванні недостовірної інформації, та 10 осіб (у тому числі два чинні та один колишній посадові АТ «Ощадбанк»)  у заволодінні 20 млн дол. США державного банку.

Актуальна інформація про ключові показники діяльності НАБУ доступна на головній сторінці офіційного веб-сайту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *