У Шевченківському суді Києва запроваджено координацію подання позовів

У Шевченківському суді Києва запроваджено координацію подання позовів

У суді Шевченківського району Києва запроваджено координацію подання позовів між заявником та працівниками канцелярії суду.

Редакції інформаційної агенції «Адвокат Пост» звернулась до Голови Шевченківського районного суду міста Києва з проханням провести службове розслідування стосовно можливої “співпраці” працівників канцелярії Шевченківського районного суду м. Києва з заявником – ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс” у зв’язку з поданням трьох позовів до одного й того ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Адвокат Пост».

У Шевченківському суді Києва запроваджено координацію подання позовів

Так, боржник звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з позовом до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Тригуб Євгенії Олегівни в межах справи № 761/7442/23. До суду було також подано заяву про забезпечення позову шляхом заборони банку вчиняти будь-які дії, спрямовані на виконання чи використання афідевіту. Справа перебувала у провадженні судді Юзькової Ольги Леонідівни.

Однак, можна припустити, що переконати суддю у законності своїх вимог, зазначених у позові та заяві про забезпечення, Приватному акціонерному товариству “Юкрейніан Кемікал Продактс” у цій справі так і не вдалося.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Це змусило українське підприємство подати заяви про залишення позову та вжиття заходів забезпечення без розгляду та знову звернутися до цього ж суду з тими самими вимогами.

Відповідно до даних з сайту “Судова влада України” 31 березня 2023 року повторно подані документи ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс” в межах вже іншої справи № 761/11097/23 знову були розподілені на суддю Юзькову Ольгу Леонідівну. В рамках цієї справи немає жодної опублікованої ухвали суду.

Однак, враховуючи свій попередній досвід з цією суддею в рамках справи № 761/7442/23, ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс” не зупинилося та 10 квітня 2023 року втретє звернулося до Шевченківського районного суду.

Нарешті, авторозподілом було призначено іншу суддю – Пономаренко Наталію Василівну.

З відкритих джерел вбачається, що український боржник вже втретє подає позови з одним і тим же предметом до одного й того ж суду.

Тому є всі ознаки того, що наразі дії ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс”, яке пов`язують із українським олігархом Фірташем, спрямовані на перешкоджання банку ініціювати процедуру банкрутства та ухилення від виконання своїх зобов’язань за кредитними договорами.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Процесуальне законодавство чітко передбачає: подання декількох позовів до одного й того самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав, метою яких є маніпуляція автоматизованим розподілом справ між суддями, є зловживанням процесуальними правами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *