У справі колишніх суддів Голосіївсього суду досліджували телефонні з’єднання

Вищий антикорупційний суд продовжив досліджувати докази у справі за звинуваченням колишніх судді Голосіївського суду Києва Андрія Новака і Олександра Білика.

У зв’язку з карантином засідання проходило без вільних слухачів і преси, але з онлайн-трансляцією.

На засіданні 15 квітня досліджено четвертий том матеріалів, наданих стороною обвинувачення.

Прокурор Козачина сказав, що в документах є інформація про 50 телефонних з’єднань з 2 березня по 23 квітня. В цей період відбулося кілька зустрічей і двічі нібито передача коштів від Мішкова Білику. Зафіксовано два з’єднання між Новаком і посередником Бондаренком, який, за версією обвинувачення, доставив судді останній транш у тисячу доларів.

«Всі з’єднання відповідають датам і зустрічам в обвинувальному акті», – підкреслював прокурор.

Адвокат Дмитренко з цього приводу зіслався на заяву Мішкова, що він звертався до колишнього судді Білика за юридичною допомогою, тому у них і було спілкування. На думку захисника, представлені прокурором матеріали свідчать тільки про контакти і без змісту розмов нічого не доводять.

Суд принагідно поцікавився місцезнаходженням свідка Бондаренка, який раніше дав показання слідчому судді. Прокурор Козачина сказав, що свідок не в Україні і допитати його особисто в суді наразі неможливо.

Наступне засідання заплановане на 23 квітня. У справі залишилося дослідити ще один письмових доказів, після чого перейдуть до допитів свідків.

За версією детективів НАБУ, у 2018 році суддя Голосіївського суду Києва Андрій Новак вимагав та одержав неправомірну вигоду за задоволення цивільного позову громадянина Михайла Мішкова. Посередником і пособником начебто був екс-суддя Голосіївського суду Олександр Білик. Йшлося про хабар у 8 тис доларів за поновлення на роботі і компенсацію 1,5 млн грн колишньому співробітнику приватної страхової компанії «Євроінс Україна». Окрім отримання неправомірної вигоди екссудді Новаку також інкримінували незаконне поводження зі зброєю, оскільки при затриманні в нього вилучили пістолет, на носіння якого він не мав дозволу.

Обвинувачені Новак і Білик вину не визнають і кажуть, що злочину не скоювали.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *