У суддів в США дуже погано з доброчесністю та етикою

Державна судова контрольна група США відсторонила від посади апеляційного суддю Джеффрі Джонсона за систематичні сексуальні домагання до колег, адвокатів і співробітників суду, в якому він працював.

Постраждалими від дій Джонсона числяться 17 жінок.

“Неповажне ставлення до жінок, включаючи небажані дотики і недоречні сексуальні коментарі, повністю суперечить принципам суддівської етики. Подібні сексуальні проступки є образою гідності судової влади”, – сказано в заяві каліфорнійської комісії у справах суддів.

На її думку, “модель поведінки” Джонсона підірвала довіру громадськості до судової системи.

Однією з потерпілих від дій Джонсона є суддя Вікторія Чейні, яка працює разом з ним в 2-му окружному апеляційному суді Лос-Анджелеса. Жінка повідомила комісії, що Джонсон переслідував її з 2009 по 2018 рік. Одного разу він пристав до неї прямо в коридорі суду, стиснув груди і почав гладити сідниці. На засіданні комісії Чейні сказала, що нічого не повідомляла про факти домагань, боячись негативних для себе наслідків.

Рішення комісії набирає чинності через 30 днів, хоча Джонсон має право попросити Верховний суд Каліфорнії переглянути його. Його адвокат Пол С. Мейер вже заявив, що подасть скаргу, назвавши рішення “безпрецедентним”. За словами захисника, у Джонсона не було зафіксовано ніяких порушень дисципліни, а сам він є “виключно справедливим” суддею.

Щодо Джонсона, то він заперечує проти звинувачень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *