У ВРУ хочуть розширити перелік осіб, звільнених від судового збору

Верховна Рада зареєструвала проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору.

Даний законопроєкт вносить певні зміни до Цивільного процесуального кодексу України та Законів України «Про судовий збір» і «Про захист прав споживачів» для уточнення норм щодо звільнення від сплати судового збору осіб, які звертаються із заявами про перегляд судових рішень у зв’язку із виключними обставинами.

Проєктом пропонується:

  • зміна формул розрахунку ставки судового збору за подання апеляційних та касаційних скарг із встановленням граничного розміру такого збору для фізичних осіб, а також взяття за основу розрахунку ставку, що підлягала сплаті виключно за оскаржувану частину позовних вимог;
  • зниження розміру судового збору за подання апеляційних та касаційних скарг на ухвали у адміністративному судочинстві;
  • доповнення переліку осіб, які звільнені від сплати судового збору;
  • звільнення від сплати збору певне коло осіб, що намагаються встановити факти, що мають юридичне значення та мали місце на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей.

Проєкт Закону також передбачає можливість для відстрочення та розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати для всіх учасників судового процесу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *