У Жеваго заявили, що суд скасував рішення про його арешт

Апеляційний суд Києва 25 травня 2020 року скасував рішення про затримання та утримання під вартою Костянтина Жеваго, ухвалене Печерський судом Києва в грудні 2019 року.

«Рішенням апеляційної інстанції встановлено, що Жеваго не перебував і не перебуває в міжнародному розшуку, не ховався і не переховується від органів досудового розслідування і суду, а також те, що відсутні правові підстави для взяття Жеваго під варту», – повідомляє пресслужба бізнесмена.

Згідно заяві адвоката Жеваго, скасована постанова судді Печерського суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Суддя Печерського районного суду Києва, яка ухвалила раніше цю незаконну постанову, перебуває на лаві підсудних за винесення нею завідомо неправосудного рішення. Очевидним є факт її залежності від слідчих ДБР і співробітників прокуратури. Чергове засідання у її справі №757/17434/15-к відбудеться 11 червня 2020 року о 14:30 в Шевченківському районному суді Києва, приходьте і переконайтеся», – заявив адвокат.

У Жеваго вкотре запевняють, що він не причетний до скоєння інкримінованих йому правопорушень.

«У матеріалах справи – повна відсутність доказової бази щодо Жеваго, одна белетристика. Крім того, низка грубих процесуальних порушень і фальсифікація доказів з боку органів досудового слідства, на підставі яких було незаконне рішення щодо Жеваго Печерським районним судом Києва», – додав адвокат.

Апеляційний суд Києва також зняв арешт з 50,3% акцій Полтавського ГЗК (Ferrexpo Poltava Mining), який належить Костянтину Жеваго.

У січні 2020 року суд арештував 50% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату через виведення грошей з банку «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго, який є гендиректором і найбільшим акціонером Ferrexpo.

3 грудня 2019 року суд дозволив арештувати Жеваго, який підозрюється у розтраті 2,5 млрд грн банку «Фінанси та кредит». Жеваго також знаходиться в міжнародному розшуку.

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року колишньому народному депутату Костянтину Жеваго повідомили про підозру в розтраті 2,5 млрд грн банку «Фінанси та Кредит», де він є бенефіціарним власником.

Банк «Фінанси та Кредит» збанкрутував у 2015 році. На момент прийняття рішення про неплатоспроможність банку його акціонером був Жеваго з часткою в 97,67%.

У 2015 році Костянтин Жеваго уклав з Нацбанком договір поруки про погашення кредитів рефінансування за рядом кредитних договорів, взявши на себе особисті зобов’язання з погашення боргів банку «Фінанси та Кредит» перед НБУ.

Оскільки Жеваго демонстрував небажання виконувати взяті на себе зобов’язання за договором поруки, у грудні 2015 року Нацбанк звернувся до суду з метою стягнення заборгованості. Судовий процес тягнувся майже 3,5 роки, оскільки опонент використовував усі можливості для його затягування.

Шевченківський суд Києва 1 жовтня зобов`язав Жеваго сплатити 1,54 млрд грн на користь Національного банку.

9 жовтня 2019 року ГБР оголосило Жеваго в національний розшук у справі про розтрату коштів банку «Фінанси та Кредит».

11 жовтня НАБУ повідомило ексдепутату про нову підозру через недостовірне декларування в 2015-2017 роках на суму понад 19 млн грн.

3 грудня суд дозволив арештувати Жеваго, який підозрюється у розтраті 2,5 млрд грн банку «Фінанси та кредит». Жеваго також знаходиться в міжнародному розшуку.

26 грудня Національний банк розпочав примусове стягнення з ексвласника банку «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго 1,5 млрд грн за рішенням суду.

У квітні 2020 року Верховний Суд відмовився задовольнити касацію Жеваго щодо стягнення з нього 1,54 млрд грн боргу з рефінансування на користь НБУ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *