У Житомирській області та Дніпрі блокували ботоферми, що поширювали кремлівську пропаганду

У Житомирській області та Дніпрі блокували ботоферми, що поширювали кремлівську пропаганду

За процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури та Дніпропетровської обласної прокуратури припинено діяльність двох ботоферм, які поширювали російську пропаганду.

У Житомирській області жителька Коростеня встановила у своїй квартирі спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та придбала сім-картки українських операторів для реєстрації віртуальних мобільних номерів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

За даними слідства, вона створювала численні акаунти у месенджерах, у тому числі в Telegram. Продавала або здавала їх в оренду російським онлайн-сервісам.

Протягом 2023-2024 років для роботи ботоферми жінка використала щонайменше 1000 сім-карток різних операторів.

Свої «послуги» підозрювана рекламувала на сайтах оголошень та YouTube-каналі. Гроші отримувала на електронний гаманець.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Під час обшуків за місцем її проживання вилучено сім-картки, телекомунікаційне обладнання, комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи тощо.

Жінці інкриміновано несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж, що призвело до підробки та витоку інформації (ч. 5 ст. 361 КК України).

Протиправну діяльність викрито спільно з Управлінням СБУ в Житомирській області, відділом протидії кіберзлочинам та райуправлінням поліції.

У Дніпрі викрито чоловіка, який за місцем проживання за допомогою спецобладнання реєстрував анонімні облікові записи у соцмережах. Через них на сторінках спільнот поширював коментарі антиукраїнської спрямованості.

Підозрюваний закликав користувачів «припинити чинити опір братському народу та стати частиною росії».

У ході обшуків у нього вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, сім-картки українських та європейських операторів мобільного зв’язку, обладнання і програмне забезпечення.

У Житомирській області та Дніпрі блокували ботоферми, що поширювали кремлівську пропаганду У Житомирській області та Дніпрі блокували ботоферми, що поширювали кремлівську пропаганду У Житомирській області та Дніпрі блокували ботоферми, що поширювали кремлівську пропаганду

Чоловіку інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України). Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *