Удар по київському "Охматдиту": цинічна реакція росії на обстріл дитячої лікарні

Удар по київському “Охматдиту”: цинічна реакція росії на обстріл дитячої лікарні

Російські окупанти заявили, що 8 липня ракетним ударом, внаслідок якого пошкоджено дитячу лікарню “Охматдит”, нібито “уразили склад на військовому заводі “Артем” у Києві”.

Як повідомляють Z-журналісти, посилаючись на силові структури країни-терориста, “у Києві був приліт саме в районі заводу. Там спалахнула сильна пожежа. Уражено склад”. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Удар по київському "Охматдиту": цинічна реакція росії на обстріл дитячої лікарні

“Російське державне агентство ТАСС повідомило про атаку на склад боєприпасів у Києві “Артем”. Воно не згадало про влучання в цивільні об’єкти, зокрема, дитячу лікарню “Охматдит”, а також про безліч загиблих у різних містах України. Наразі відомо, що їх щонайменше сімнадцять”, – пише Telegram-канал ASTRA.

Ракетна атака на Київ 8 липня – що відомо

Як писав УНІАН, сьогодні зранку загарбники завдали масштабного ракетного удару по Україні. Зокрема, одна із ракет вдарила по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві. Президент України Володимир Зеленський заявив, що під завалами дитячої лікарні залишаються люди, а точна кількість загиблих та поранених наразі невідома.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Водночас український прем’єр Денис Шмигаль розповів, що сили ППО сьогодні збили більшість ракет, які РФ запустила по Україні.

“Масована ракетна атака Росії. Ворог запустив крилаті й балістичні ракети, а також “Кинджали”. У Києві росіяни поцілили в будівлю дитячого медичного закладу. Під завалами можуть бути люди. Також уламками російської ракети пошкоджені офісний центр і житлові будинки. Є загиблі й поранені”, – заявив прем’єр-міністр.

Також УНІАН повідомляв, що під ворожим ударом також опинились Кривий Ріг, Дніпро, Слов’янськ та Краматорськ. Окупаційна армія застосувала понад 40 ракет різних типів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *