Ухвалена постанова КМУ про впровадження е-довірчих послуг

Ухвалена постанова КМУ про впровадження е-довірчих послуг

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка затверджує вимоги до Довірчого списку. Це допоможе узгодити законодавство України у сфері електронних довірчих послуг із законодавством Європейського Союзу, повідомляє урядовий портал.

Довірчий список — це перелік кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та інформації про сервіси, які вони надають. Список функціонує з 2018 року та є основою системи кваліфікованих електронних довірчих послуг. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Завдяки ухваленій постанові е-довірчі послуги в Україні відповідатимуть європейським і міжнародним стандартам. Як результат — будуть технічно сумісними між собою та з Європейським довірчим списком надавачів е-довірчих послуг.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Це означає, що в майбутньому користувачі е-довірчих послуг зможуть повноцінно використовувати українські електронні підписи в ЄС. Це значно спростить електронну взаємодію з європейськими партнерами, зокрема під час ведення бізнесу», — наголосили в Мінцифри.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *