Україна готова прихистити IT-спеціалістів з Білорусі

IT-фахівці з Білорусі можуть отримати дозвіл на роботу в Україні протягом п’яти-семи днів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна готова створити умови для комфортного переїзду в країну IT-компаній і фахівців з Білорусі, які опинилися в зоні ризику у зв’язку з політичною кризою. Про це повідомляє прес-центр відомства.

За словами міністра, іноземні IT-фахівці можуть отримати дозвіл на роботу в Україні протягом п’яти-семи днів.

«Серед документів він надає компанії тільки копії свого паспорта із завіреним перекладом і кольорове фото 3,5х4,5. Потім компанія звертається із заявою в центр зайнятості, до якого додає копії паспорта іноземця, фото і проект трудової угоди з ним. Протягом п’яти-семи днів центр зайнятості видає такий дозвіл», — написав Федеров.

Також він відзначив, що в Україні діє програма квот для п’ять тисяч висококваліфікованих ІТ-фахівців, які можуть отримати посвідку на проживання на 10 років.

«Імміграція в рамках квот дозволяє іноземним ІТ-фахівцям працевлаштуватися на тих самих умовах, що і громадяни України. Не прив’язуватися до конкретних термінів перебування в нашій країні і до конкретного місця роботи чи посади. Також вони можуть стати приватними підприємцями й іммігрувати в Україну разом зі своїми сім’ями», — додав міністр.

Квоти розподілені по областях, де зосереджена найбільша кількість IT-компаній: Дніпропетровська, Одеська і Львівська області можуть залучити по 600 іноземних фахівців, Харківська — 700, Київ — 2500 квот.

Як повідомлялося, у Білорусі анонсували перебої в роботі інтернету на території Мінська у нічний час.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *