Україна може втратити шанс отримати новий транш МВФ

Україні вкрай потрібні гроші Міжнародного валютного фонду.

І не стільки для оплати міжнародних боргів, скільки як сигнал для інших фінансових інституцій, що справи в Україні йдуть добре. Нині ж такого сигналу немає, стверджує газета «Україна молода». Хоча влада запевняє: ситуація під контролем і сигнал про швидке надходження грошей буде ось-ось. Але багато експертів такий оптимізм не поділяють, бо вважають, що реформи в Україні згортаються, і цього не помітити просто неможливо. Вони зазначають, що негативно на імідж України вплинув і черговий скандал із посадовцями Нацбанку, які звинувачують нове керівництво на чолі з Кирилом Шевченком у тиску і цензурі.

Тим часом міжнародні економісти вбачають корінь українських проблем із фінансовими донорами дещо глибше, мовиться далі в матеріалі. Так, британський економіст, експерт з питань України Тімоті Еш вважає : перелік запитань, які необхідно вирішити з Фондом на даному етапі, досить довгий, і це не просто невелике коригування бюджету.

На його думку, сьогоднішня ситуація в Україні нагадує один із періодів при колишньому президентові Вікторові Януковичу – з 2011 по 2013 роки – «коли здавалося, що деякі великі інвестори з західного узбережжя готові були виписати цьому режиму чек, хоча для більшості експертів було очевидно: були явні відкочування від реформ і погіршення кредитної історії», – стверджує Еш.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *