Україна закінчила ремонт атомного блоку для підвищення надійності енергосистеми

Україна закінчила ремонт атомного блоку для підвищення надійності енергосистеми

О 15:05 27 травня до української енергомережі було підключено енергоблок “Енергоатома” потужністю 1000 МВт, наразі триває набір його потужності. Про це повідомила прес-служба НАЕК “Енергоатом”.

Оперативні дії українських атомників дозволили завершити планово-попереджувальний ремонт на три дні раніше запланованих термінів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

За словами керівника державного підприємства Петра Котіна, атомники і надалі будуть докладати максимальних зусиль, щоб скоротити терміни проведення ремонтних робіт.

“‎В умовах, коли ворог нищить українську енергетичну інфраструктуру, наше завдання – тримати енергетичний фронт”‎, – каже президент “Енергоатому”.

Зауважимо, що даний блок АЕС став у цьому році вже другим, на якому було проведено необхідні ремонтні роботи. Зараз йде підготовка до планових ремонтних робот ще кількох блоків.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Такі заходи э критично необхідною умовою для забезпечення стабільної та безперебійної роботи усіх 9 атомних блоків протягом опалювального сезону.

Атомна енергетика України – останні новини

Раніше повідомлялось, що спеціалісти “Енергоатому” розпочали підготовку з будівництва нових енергоблоків на Південноукраїнській АЕС.

За словами Петра Котіна, на Південноукраїнській атомній електростанції, де зараз експлуатують три енергоблоки загальною потужністю 3000 МВт, збудують два нових енергоблоки, використовуючи технологію АР1000 Westinghouse.

Раніше повідомлялось, що Україна домовилась з американською компанією Westinghouse про будівництво девʼяти нових енергоблоків за цією технологією. У квітні на Хмельницькій АЕС заклали перший куб бетону інфраструктури енергоблока № 5.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *