Україна затвердила план розвитку відновлюваної енергетики до 2030 року

Україна затвердила план розвитку відновлюваної енергетики до 2030 року

13 серпня, уряд ухвалив документ, яким впроваджується практика пілотних аукціонів щодо розподілу квот підтримки виробників відновлюваних джерел енергії. Про це повідомляє урядовий портал.

«Ідеться про енергію сонця, вітру, біогазу, а також мікро- та малі гідроелектростанції. Ми тестуємо систему «зелених» аукціонів, щоб у 2025 році запустити її на повну силу», –  зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він також зауважив, що це є частиною нашої Енергетичної стратегії та шляху до членства в ЄС. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

За словами Прем’єр-міністра, потенційні інвестори матимуть гарантовану підтримку, і це прискорить реалізацію проектів у сфері відновлювальної енергетики. Що, у свою чергу, зменшить загальний дефіцит потужності в енергомережі.

Також уряд затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року та план заходів на його виконання.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Денис Шмигаль зазначив, що документ чітко корелюється з європейськими нормами та стандартами. Він спрямований на те, щоб до 2030 року довести частку «зеленої» енергетики у валовому кінцевому споживанні до 27%.

План передбачає 38 заходів, індикатори виконання та визначає відповідальних.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *