Україна завершила розміщення євробондів на $600 млн

Україна завершила додатковий випуск єврооблігацій на $600 млн із погашенням у 2033 році, загальна непогашена сума яких становила $2 млрд.

18 грудня Україна провела розрахунки за додатковим розміщенням облігацій зовнішніх державних позик (єврооблігацій) на $600 млн із відсотковою ставкою 7,253% та погашенням 15 березня 2033 року, загальна непогашена сума яких становила $2 млрд, повідомляє Мінфін.

Єврооблігації включені в офіційний список та допущені до торгів на регульованому ринку біржі Euronext Dublin.

У результаті завершення додаткового розміщення єврооблігацій, загальна основна сума єврооблігацій, номінованих у доларах США, з відсотковою ставкою 7,253% та погашенням у 2033 році в обігу складає $2,6 млрд.

Інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (85%), хедж-фондів (13%), та пенсійних і страхових фондів (2%).

Найбільший попит був зі сторони інвесторів зі США, Великої Британії та країн континентальної Європи, які придбали більшу частину єврооблігацій додаткового розміщення. Їх частки склали відповідно 52%, 37% та 10%. Інвестори з Азії купили 1% додаткового розміщення.

Кошти від додаткового розміщення єврооблігацій були перераховані на рахунки Державної казначейської служби та будуть використані для фінансування державного бюджету.

BNP Paribas and Goldman Sachs International виступили спільними лід-менеджерами транзакції.

11 грудня Україна здійснила прайсинг додаткового випуску 12-річних єврооблігацій на $600 млн.

Цей додатковий випуск збільшив до $2,6 млрд загальну суму євробондів, які були випущені в липні 2020 року з відсотковою ставкою 7,253% та погашенням 15 березня 2033 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *