Україна здійснила успішне повернення "Вишки Бойка"

Україна здійснила успішне повернення “Вишки Бойка”

Україна повернула під свій контроль так звані “Вишки Бойка”. Про це повідомляє Головне розвідувальне управління Міноборони.

“Унікальну операцію щодо встановлення контролю над “Вишками Бойка” провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи “Петро Годовалець” та “Україна”, а також СПБУ “Таврида” та СПБУ “Сиваш”, – йдеться у повідомленні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Під час операції спецназівцям вдалося захопити запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС “Неву”, яка може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Крім цього було зазначено, що під час однієї із фаз операції відбувся бій між українськими спецназівцями на катерах та російським винищувачем Су-30. В результаті бою російський літак зазнав поразки і змушений був відступити.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У ГУР нагадали, що “Вишки Бойка” – це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму у Чорному морі. Росія окупувала їх у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях як вертолітні майданчики та для розміщення коштів РЛС.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *