Українці можуть виїхати в Європу без «Зеленої картки»

Українці, які мають намір виїхати за кордон на власному автомобілі, не потребують полісів страхування «Зелена картка» вже у чотирьох країнах.

Таких домовленостей досягли представники Національного банку, Міністерства закордонних справ України та державних органів Польщі, Словаччини й Угорщини.

Сьогодні таке рішення підтримала також Молдова.

«Кордони цих країн громадяни України можуть перетинати без полісів «Зелена картка». Українські прикордонники також не вимагають наявності полісу «Зелена картка» відповідно до розпоряджень МЗС. Рішення щодо перетину кордону без полісу «Зелена картка» зумовлене запровадженням в Україні воєнного стану», – пояснили в НБУ.

Через воєнний стан з України заборонено виїжджати чоловікам-українцям віком від 18 до 60 років, які придатні до служби в армії у воєнний час.

«Зелена картка» – це міжнародний договір «автоцивілки». Цей вид страхування є обов’язковим щодо всіх транспортних засобів, що виїжджають з території України.

Поліс «Зелена картка» діє за кордоном України на території країн-членів системи «Зелена картка».

За інформацією Моторного (транспортного) страхового бюро України, страховики Польщі безоплатно виписуватимуть поліс цивільної відповідальності для українців строком на 30 днів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *