Українські війська продовжують наступальні дії в Курській області

Українські війська продовжують наступальні дії в Курській області

Збройні сили України взяли під контроль низку населених пунктів у Курській області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що в п’ятницю, 16 серпня, українські військові продовжили незначне просування на південний схід від міста Суджа в Курській області. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Капітал».

За даними російських військових блогерів, українські війська просунулися на схід від селища Мирне та на південь від Спального, що розташовані на південний схід від Суджі. Оприлюднені 15 серпня геолокаційні знімки також вказують на нещодавню активність українських військ у межах селища Борки на південний схід від міста.

російські блогери стверджують, що бойові дії тривають на північ від Суджі біля Руського Поречного, на схід від міста біля Агронома та на південний схід від Суджі вздовж лінії Гір’ї-Камишне-Крупець-Спальне.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“російські блогери зазначають, що невеликі українські мобільні групи продовжують обмежені атаки за чинною лінією зіткнення у Курській області, а українські військові продовжують атаки біля Кореневе та на захід від селища Снагость (на південь від Кореневе)”, – йдеться у звіті ISW.

Міністерство оборони росії повідомило, що російські війська відбили українську бронетанкову атаку в напрямку Гордіївки (на південь від Кореневе) та українські атаки на захід від Анастасіївки та на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Кореневе і приблизно за 27 км від міжнародного кордону).

російські військові блогери також стверджували, що росіяни атакували українські сили, що діють біля селища Отруби на південний захід від Кореневе та вздовж міжнародного кордону.

“Оприлюднені 15 і 16 серпня геолокаційні кадри свідчать, що українські війська продовжують діяти на всій заявленій максимальній межі просування українських військ у Курській області, зокрема поблизу Суджі”, – зазначається у звіті ISW.

Крім того, Збройні сили України зруйнували два мости в Глухівському районі Курської області.

Українські війська продовжують наступальні дії в Курській області

За даними російських джерел, атаки українських військових з реактивних систем залпового вогню HIMARS зруйнували мости у Глушково і Званному на південний схід від Кореневе.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 16 серпня, показують, що міст у Глушковому зруйнувався після удару. російські військові блогери зазначили, що знищення мосту ускладнить роботу російських наземних ліній зв’язку в цьому районі”, – йдеться у звіті ISW.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *