Український парламент ухвалив закон про статус англійської мови в країні

Український парламент ухвалив закон про статус англійської мови в країні

4 червня Верховна Рада ухвалила президентський проєкт закону про застосування англійської мови в Україні (реєстр. № 9432). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Законопроєкт у цілому підтримали 236 народних обранців.

“Закон закріплює статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Визначає категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою, внормовує особливості застосування англійської мови в роботі органів влади, органів місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо”, – наголосив нардеп. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Окремо він зауважив, що була дискусія стосовно поправки № 336 (внесена за день до ухвалення закону), яка передбачає бюджетну підтримку для кінотеатрів за демонстрування англомовних фільмів, яку було підтримано.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказано, що його метою є підвищення рівня конкурентоспроможності України, зростання її інвестиційної та туристичної привабливості, розширення застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя та створення сприятливих умов для її опанування громадянами України.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, напередодні голосування профільний Комітет Верховної Ради переглянув висновок до згаданого вище законопроєкту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *