Україну на борговому ринку можна порівняти з країнами Африки, – міністр фінансів України Марченко

Мінфін розмістив єврооблігації на 2 мільярди доларів наприкінці липня 2020 року.

Через відставку очільника Нацбанку Якова Смолія ця угода відкладалася, як вплинула ця відстрочка, пояснив міністр фінансів України Сергій Марченко.

“Ми, правда, відмінили першу транзакцію, яка мала бути 1 липня, цей крок було зроблено, аби зберегти довіру інвесторів. Завдяки швидкому призначенню нового керівника НБУ, вже через три тижні ми знову вийшли на ринок і зайняли більше, ніж обсяг скасованого випуску – $2 мільярди замість $1,75 мільярдів. Тому, це точно був правильний крок. Ставка розміщення склала понад 7,25%, що на п’ять базових пунктів нижче, ніж в попередній раз”, – про це Сергій Марченко розповів у інтерв’ю.

Також міністр додав, що зараз зарано порівнювати єврооблігації України з паперами більшості європейських країн. Пояснив Сергій Марченко це замалим кредитним рейтингом нашої країни.

“Україну на борговому ринку коректніше порівняти з деякими країнами Африки чи Азії. Одним з наших ключових завдань є підвищення рейтингу України до інвестиційного класу протягом двох-трьох років”, – додав Сергій Марченко.

ASPI news писало про зміни, які принесла програма “Доступні кредити 5-7-9%”. Також повідомлялось, що у червні ДПС перевиконала план на 6,4 мільярда гривень. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *