Укрексімбанк наростив прибуток до 327 млн грн

Державний Укрексімбанк у І кварталі 2021 року отримав 327 млн грн прибутку на противагу збитку в 2 млрд грн у січні-березні 2020 р.

За даними держбанку, у березні отримано 125 млн грн прибутку.

Прибуток Укрексімбанку у першому кварталі забезпечено за рахунок виконання основних планових показників – чистий процентний дохід виконано на 101%, чистий непроцентний дохід на 104%.

Показник ефективності діяльності CIR досяг 52% і перевершив запланований у 69%, як за рахунок дохідної, так і витратної частини. Зокрема економія за адміністративними витратами становила понад 20%.

Частка непрацюючих кредитів у 53% у загальному портфелі Укрексімбанку залишається високою, але робота нового портфеля та загальний розвиток бізнесу вже дозволяють значно знизити тиск NPL на фінансові результати.

Укрексімбанк повернув у березні 142 млн грн NPL. Кошти надійшли за рахунок продажу заставного майна, а саме частини майнового комплексу «Заводу напівпровідників» у Запоріжжі.

Операційний результат за квартал перевищив пів мільярда гривень, тоді як за січень-березень 2020 року він склав лише 81 млн грн.

«Попередній операційний результат березня, до резервів та переоцінок, уперше з середини 2019 року досяг 200 млн грн і тепер не повинен зменшуватися. Це завдання не з легких, і на тлі продовження пандемії – виклик, але саме такі амбіційні плани ми ставимо перед собою до кінця року», – зазначив голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер.

У січні державний Укрексімбанк отримав 102 млн грн прибутку вперше з грудня 2019 року, а у лютому заробив 99,5 млн грн. Таким чином за перші два місяці року прибуток Укрексімбанку склав 201,9 млн грн.

Торік Укрексімбанк отримав 5,6 млрд грн збитків і став найзбитковішим українським банком за підсумками 2020 року.

У квітні Укрексімбанк розпочав інвестування в єврооблігації України за дорученням клієнтів-фізосіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *