Укрексімбанк натякнув, що не буде виконувати прохання Зеленського

Наглядова рада Укрексімбанку виступила із заявою після випадку, коли президент Володимир Зеленський зателефонував голові правління збиткового Укрексімбанку Євгену Мецгеру і дав йому доручення дозволити бізнесу, який постраждав від карантину, рік не погашати свої кредити.

Наглядова рада (НР) державного Укрексімбанку, в яку входять як незалежні управлінці, так і представники органів державної влади, висловила розуміння, що «бізнес зазнає фінансових труднощів через обмежувальні заходи, введені на час кризи, спричиненої COVID-19», тому вона «відкрита до звернень клієнтів банку» та закликає їх «якнайшвидше розпочати офіційну та прозору комунікацію з відповідними органами управління банку». НР визнала, що правління банку має враховувати інтереси як банку, так і клієнтів.

«Контроль за ефективністю роботи правління є виключною компетенцією наглядової ради банку, а не акціонера чи будь-якого іншого політичного органу», – зазначили в НР, натякаючи на голову держави.

НР, посилаючись на різні українські та міжнародні документи, нагадала, що основними принципами, якими керуються у своїй роботі наглядова рада та правління, є обов’язок діяти в інтересах банку, тобто підходити до вирішення справ банку так само, як «розсудлива людина» підходила би до вирішення своїх власних справ, і обов’язок лояльності, тобто діяти добросовісно в інтересах банку.

Укрексімбанк пояснює, що йдеться про те, що «обов’язок лояльності унеможливлює окремим членам виконавчого чи наглядового органу діяти у власних інтересах чи інтересах іншої фізичної особи чи групи за рахунок банку та акціонерів».

Інших пояснень банк не надав, тому можна лише припустити, що банк натякає, що не піде на річні кредитні канікули для усього бізнесу, як того просить президент Зеленський, оскільки це зашкодить інтересам банку, бо буде відбуватися за рахунок банку виключно в інтересах його позичальників, який і так займає перше місце за розміром збитку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *